Autor Wątek: Warlock/Night Magician  (Przeczytany 9410 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Sunky

• Administrator
  • Podziękowań: 6
  • Może frytki do tego?⎝⏠⏝⏠⎠
  • Nacja: brak
Warlock/Night Magician
« dnia: 19 Lipiec 2011, 13:57:39 »
Propozycje buildów dla Warlocka/Night Magiciana proszę umieszczać tutaj.
« Ostatnia zmiana: 19 Lipiec 2011, 14:04:31 przez Sunky »

czarki997

• Pomocnik
  • Podziękowań: 3
  • Gildia/Legion: ArmyOfJustice
  • Level: 54
  • Nacja: Utopia
  • Nick w grze: MathuZ
Odp: Warlock/Night Magician
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Lipiec 2011, 10:20:28 »
http://aika-tools.6.ql.bz/skill/en/skill.html?j=kmg&l=60&s=g0001d0b0099172001000000&r=gqb97tl9

Jest to build podrzucony przez Iksara pod PvE
Kilka słów o nim: mi sie na nim bardzo dobrze expi jedyny problem ze mag ma slaba obrone fiz i magiczna ale tu ratujemy sie urzywając Black Harvest i kasujac potiony, reszta chyba wiadoma

Jezeli Pomogłem kliknij Podziękuj

Iksar

• Newsman
  • Podziękowań: 5
  • GG 1074558
  • Gildia/Legion: Amaterasu
  • Level: 86
  • Nacja: Alethius
  • Nick w grze: Magiczny
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Lipiec 2011, 16:34:40 »
jedyny problem ze mag ma slaba obrone fiz i magiczna ale tu ratujemy sie urzywając Black Harvest i kasujac potiony, reszta chyba wiadoma

To prawda, od początku gry nie zrobiłem ani jednej potionki HP, dużo dostałem z questów i ze skrzynek na pustyni. Ten skill zawsze czy to na pvp czy pve powinien być maxowany a mag nie ma słabej obrony magicznej a ma jej najwięcej ;)

To że mag ma słabą obrone fizyczną to największy minus dlatego uważam że jeśli nie kupuje rzeczy z item shopu to powinien taki ktoś wrzucić w mounta kamien + 250 def phys, również do każdego armoru na 60 lvl + wrzuce kamień z def phys.

Atak to nie wszystko a mag ma może tak ze 3 skile takie konkretne pod pvp więc gdy dojdzie do spotkania z takim snajperem to nie mamy szans, da nam stuna i już po nas. Także uważam że należy wkładać wszystko w atak pod pvp a również dać co nieco w obrone.

W zbroje na 60 lvl + myśle aby dodawać phys def, move speed (wiąze się to z pvp), skill attack of maximum, eventualnie crit resist.
« Ostatnia zmiana: 22 Lipiec 2011, 16:36:26 przez Iksar »

Adek

• Pran Master
  • **
  • Podziękowań: 1
  • Level: 1
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Lipiec 2011, 08:26:23 »
Co do Kamieni na mounta sie nie zgodze :) z pdef  bo jest to strata miejsca

roznica w pdef'ie jest zauwazalana przy poand 1000:)) wiec nie warto tracic slota w mouncie :))   lepiej dodac tam mag att +40  lub int +10 albop i tez Skill Attack incrased (SAM) +145)   bo jak to z magami bywa liczy sie dmg niz obrona  predzej ubijesz kogos niz on do ciebie dojdzie :)) 
Jestę Tankierę xD

Exilled

• Aitan
  • *
  • Podziękowań: 0
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Sierpień 2011, 22:32:47 »
Znalazłem kilka buildów w jednym poście jak gdyby. Jedynie skille mają trochę inne nazwy. Ale wystarczy patrzeć na mane albo w kolejności który to.
KLIK!!!

Robię właśnie ten build pod pvp.

czarki997

• Pomocnik
  • Podziękowań: 3
  • Gildia/Legion: ArmyOfJustice
  • Level: 54
  • Nacja: Utopia
  • Nick w grze: MathuZ
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Sierpień 2011, 23:28:23 »
pamiętaj tylko ze zadko kiedy do 50 lvl spotkasz inna nacje
zastanów sie dobrze czy akurat taki build chcesz zazwyczaj pvp buildy maja na celu jak najszybsze unicestwienie przeciwnika nie liczac sie z kosztami np many zas przy naszym expieniu wazne jest by mana wystarczala jak najdluzej przez co szybciej leci lvl bo nie trzeba tak czesto odpoczywac lub lukac potionow
Jednakże ja oczywiscie nie namawiam Cie do zmiany buildu jednakze warto jest sie zastanowic czy warto

Jezeli Pomogłem kliknij Podziękuj

Iksar

• Newsman
  • GG 1074558
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Sierpień 2011, 15:54:57 »
Mam jakos 15k many i nic nie dawalem w recovery mana czyli w luck i tez nie mam wymaksowanych skili aoe i zadko kiedy siadam odpoczać a jak już to po to by zregenerowac HP a MP rzadko kiedy sie kończy. Także wydaje mi się że recovery mana jest zbedne w pve grindzie, w pvp troszke bardziej ważne ale nigdy nie ma tak że napinamy non stop przez np. 3 minuty więc również nie opłaca sie dawać w Luck.

Iksar

• Newsman
  • GG 1074558
« Odpowiedź #7 dnia: 13 Sierpień 2011, 09:42:47 »
Sorry za double post ale znalazłem cosik ciekawego, otóż po nowym updacie magik prawdopodobnie dostanie nowy skill Mana Draw który to jest dostępny jako Basic Skill od 1 lvl a sam skill regeneruje mane.

Kolejna sprawa, magik ma oryginalnie 9 pkt w Agility (zwinność) a 10 pkt daje 1 crit, 1 dodge i do mark rate takze wydaje mi sie ze warto dac ten jeden punkcik nawet za cene tego 1 % crita.
« Ostatnia zmiana: 13 Sierpień 2011, 17:33:33 przez Iksar »

Adek

• Pran Master
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 15 Sierpień 2011, 12:21:26 »
w sumie co do state radze wszystko dodawac w Int <- liczy sie Dmg
a co do Agi to rownie dobrze mozna  na pozniejszym lvl dodac. pierw trzeba zdobyc jakies godne Akcesoria i tam dodac w kazde MC +5 do agi i jakies inne typu +5 int  crit rate czy mark rate:)) bo te MC sotsunkowo tanie sa i latwo je wylosowc z Shinning boxow z Eventu CLEAR :))
Jestę Tankierę xD

Iksar

• Newsman
  • GG 1074558
« Odpowiedź #9 dnia: 15 Sierpień 2011, 15:44:45 »
Właśnie co do mark rate ... otóż mag ma dużo jak na swoj poziom w porównaniu do innych postaci (tak przynajmniej porownalem z jednym warkie luki ;) ) i mam takie domysły po co własnie mark rate do ringów ?

Tak myśle aby troszke władować mental powera do zwiększenia many i zwiększenie regeneracji many a później do pvp uzyć najwyżzego lvl shielda, tylko właśnie nie wiem ile 1 mental power daje MP, musze popytać.

Adek

• Pran Master
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 15 Sierpień 2011, 16:19:17 »
co z tego ze ma duzo :D mark rate ja mam okolo 120 czy cos wiecej nawet ale przeciwnicy tez maja sporo do unikow itp iwec to jakos jedno z rudgim sie niweluje wiele mialem sytuacji ze  chybialem w przeciwnika kilka razy pod rząd wiec  warto dodac w mark rate :)

co do mental power jedna wielka bzdura moim zdaniem wystarczy odpowiednie podbicie  itemow na +8 i 9  i masz juz sporo hp i mp
ty na pvp nie potrzebujesz bog wie ile many a masz szybko ubic przeciwnika :)) nadal jestem zdania i bede to zawsze powtarzac
Mag jest klasa nakur***jącą a nie deffenderem :)
Jestę Tankierę xD

Iksar

• Newsman
  • GG 1074558
« Odpowiedź #11 dnia: 15 Sierpień 2011, 17:06:51 »
co do mental power jedna wielka bzdura moim zdaniem wystarczy odpowiednie podbicie  itemow na +8 i 9  i masz juz sporo hp i mp
ty na pvp nie potrzebujesz bog wie ile many a masz szybko ubic przeciwnika :)) nadal jestem zdania i bede to zawsze powtarzac
Mag jest klasa nakur***jącą a nie deffenderem :)

Tak ale nie szary polak ma kase w grze sam dobrze wiesz jak im trudno zarobić kase praktycznie wszyscy goli biegają... dlatego dla mnie np. podbicie do + 8 jest czymś wykonalnym po roku grania haha

Adek

• Pran Master
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 15 Sierpień 2011, 21:50:55 »
ja tez nie laduje w gre real kasy :D  chodzilem sie meczylem na kopalni farmiac golda sporo czasu i sie dorobilem do tego kilka itemow mi ciekawy dropnelo :)) dla chcacego nic trudnego  w godzine z kopalni wyciagnac mozna kolo 1m ( zalezy odszczescia)  a jak byscie zbierali sie na dungi(hell) chodzili razem to byscie mieli ciekawe itemy z dropow i kasa by byla ale ze przewaznie tylko grindujecie no to nie ma funduszy na lepsze sprzety :)) czasami trzeba poswiecic jeden tydzien gry (farmienie golda) by pozniej miec troche z gorki :))
Jestę Tankierę xD

smiechu80

• Aitan
  • *
  • Podziękowań: 0
« Odpowiedź #13 dnia: 14 Luty 2012, 15:25:14 »
Powiedzcie mi co sądzicie o takim buildzie gdzie idziemy w ciemna magie????

http://aika-tools.6.ql.bz/skill/en/skill.html?j=kmg&l=60&s=1f1050ab0099000006300000&r=gyn0v4f7

Adek

• Pran Master
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 14 Luty 2012, 21:27:54 »
rewelacji nie ma i nie bedzie duzo nieuzytecznych skilli :(
Jestę Tankierę xD